ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klä dig för årets granjakt

Marijana Dragic · 15 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Veronica Wassdahl är höggravid och ska föda vilken dag som helst, men har tagit sig till Mariatorget och Ulf Eriksson för att inhandla sin gran först.  – Jag ska välja ut en i dag, säger hon.

Veronica Wassdahl är höggravid och ska föda vilken dag som helst, men har tagit sig till Mariatorget och Ulf Eriksson för att inhandla sin gran först.  – Jag ska välja ut en i dag, säger hon. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Ju finare kläder du har, desto dyrare blir din julgran. Handlar du dess-utom på Östermalmstorg i stället för på Söder kan du räkna med att pynta ytterligare lite extra. Metro vet var du kan köpa din julgran.– Priserna sätts efter kund och gran. Det är klart att det blir dyrare om någon ser ut att ha mer pengar och tvärtom, säger Erik Edler, ansvarig för jägmästarstudenternas jul­grans­försäljning.Deras säljställen är många och i regel är granarna på Östermalmstorg och Lidingö dyrare än genomsnittet, menar Edler.Ulf Eriksson, som sålt granar på Mariatorget i många år, är lite mer svårflirtad när det kommer till prutning, men inte helt omöjlig. Pensionären Suzanne Forslund lyckas få ner en minigran med ett par tior.– Jag är dålig på reklam, jag har bara fina granar, säger Ulf Eriksson om sin säljteknik.Men det viktigaste är att lyssna till kunden, menar han.– Varje människa har en föreställning om den perfekta julgranen.

klar

Artikellänk är kopierad

Marijana Dragic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro