ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klädjätten står utan butik till supergallerians invigning

Niklas Sandberg · 10 Nov 2015
Uppdaterad 10 Nov 2015
H&M står utan butik på torsdag

H&M står utan butik på torsdag Foto: TT


Klädjätten H&M hinner inte att färdigställa sin nya butik tills på torsdag då nya shoppinggallerian Mall of Scandinavia öppnar i Solna. I stället skjuts butikens invigning upp två veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

På torsdag öppnar Nordens största shoppinggalleria Mall of Scandinavia i Solna. Arbetet för att färdigställa allt inför invigningen pågår för fullt. Men dessvärre hinner inte allt bli klart i tid, skriver branschtidningen Market.

Bland annat hinner inte H&M att färdigställa sin nya butik till invigningen, även om fasaden och fronten är klar. Öppningen av butiken skjuts därför upp med två veckor till 26 november.

– Då arbetet med öppningen av vår butik i Mall of Scandinavia av olika anledningar har blivit försenat väljer vi i stället att inviga H&M-butiken den 26, säger Johanna Dahl, pr-chef för H&M Sverige till Market.

►LÄS MER: De gigantiska galleriorna blir fler i framtiden

Bygget har redan kantats av upprepade förseningar orsakade av bland annat arbetsmiljöproblem och skyddstopp som exempelvis blockerade nödutgångar och avsaknad av brandlarm. Den ursprungliga öppningen i september blev därför i våras försenad till november.

Utöver H&M rör dig sig om ytterligare sex – sju stycken hyresgäster som inte kommer att stå färdiga på torsdag.

– En av restaurangerna har drabbats av att inredningen fastnat i Ryssland på ett tåg på väg från Kina och ytterligare ett par mindre butiker kommer inte att hinna. Vi har lämnat över arbetet med ytorna till kedjorna och har full respekt för att H&M behöver lite mer tid, detta påverkar inte den stora invigningen på torsdag. H&M-lägena kommer inte att se ut som en byggarbetsplats på torsdag, säger Lars-Åke Tollemark, vd för Unibail-Rodamcos Norden, som äger gallerian, till Market.

►LÄS MER: Skandinaviens största galleria har börjat byggas

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro