ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klädleverans dröjer – Poliser kan tvingas lappa och byta storlek

Julia Kimell · 4 Dec 2015
Uppdaterad 4 Dec 2015
På grund av segdragna upphandlingar kan polisen snart stå utan kläder. Eller så får de snart lappa sina befintliga.

På grund av segdragna upphandlingar kan polisen snart stå utan kläder. Eller så får de snart lappa sina befintliga. Foto: Johan Nilsson/TT/Claudio Bresciani/TT


Det råder klädbrist hos Polisen i region Väst. Poliserna uppmanas till att byta storlekar för att få nya kläder – eller till och med lappa sina befintliga byxor vid behov.

klar

Artikellänk är kopierad

Anledningen till att uniformsdelarna börjar ta slut är att upphandlingarna för nya kläder drar ut på tiden. 

– Polisers kläder slits efterhand. Vi får påringningar från kollegor varje dag om att det saknas utrustning, säger Björn Johansson, huvudskyddsombud i polisområde väst, till SVT Halland.

I skrivande stund saknas avtal om nya byxor – och för resten av uniformen gäller upphandlingar som inte blir klara förrän långt in på 2016.

►LÄS MER: Fortfarande många gifter i kläder

– Vi löser den här krisen genom att uppmana en del kollegor att byta storlekar när det blivit dags att hämta ut nya kläder, säger Björn Johansson och frågar sig om man ska efterleva arbetsmiljölagen eller lagen om offentlig upphandling i första hand.

►LÄS MER: Fejkpolis stoppade riktig polis – greps

klar

Artikellänk är kopierad

Julia Kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro