ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klara och Mia går till tv

Pontus Hammarlund · 3 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Klara Zimmergren och Mia Skäringer tar sina figurer till tv. Första avsnittet av ”Mia och Klara” sänds på onsdag i SVT 1 klockan 21.30.  

Klara Zimmergren och Mia Skäringer tar sina figurer till tv. Första avsnittet av ”Mia och Klara” sänds på onsdag i SVT 1 klockan 21.30.  


klar

Artikellänk är kopierad

NYA PÅ TV. Mia Skäringer och Klara Zimmergren lämnade radion och P 3 för att förverkliga drömmen om ett eget tv-program. Nu dyker de upp i SVT och med sig har de Christopher Walken.– Det är inget som vi har tänkt på men alla har sagt det nu. Men det är fruktansvärt likt, det där kommer du att få leva med, säger den forna Metrokolumnisten Mia Skäringer.

Klara Zimmergren håller med om att likheten mellan hennes rollfigur ”Roll on-mannen”, från deras radioprogram ”Roll on”, och Hollywoodstjärnan är slående.– Ja, vi har faktiskt blivit tvungna att kommentera det i programmet, säger hon, helt tillfreds med hur deras rollfigurer gått från att vara välkända röster i radion till personer med ett utseende och rörelsemönster i tv.– Jag känner mig överens med hur de ser ut. Jag har sett Mia sitta och göra "Gulletussan" och "Tabita" men hela tiden sett någon annan.Duon har under alla år i radion haft siktet inställt på en tv-produktion. Då improviserade de. I dag styr ett manus de arbetat fram tillsammans med regissören Dan Zethraeus.– Så fort det är tv ställs det andra krav på dig. Då är det hela registret som bedöms. I radio kan du lättare hålla din ton och komma undan med mer, säger Mia.

Vem tror ni uppskattar ert program mest?– Psykologer och folk som  är intresserade av relationer. Människor som inte har så svårt att ta sig i väg till terapistolen själva. Som iakttar beteenden. De som inte gör det får nog inte ut så mycket av vårt program.

Billig terapi?– Mmm, det är så vi själva ser på programmet.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro