ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klara Zimmergren: Jag mår mycket bättre efter boken”

Caroline Engvall · 27 Nov 2014
Uppdaterad 1 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Klara Zimmergren.
Klara Zimmergren.Foto: Christina Blom

Tv- och radiokvinnan Klara Zimmergren lättar sitt hjärta i längta-barn-processen.

Skam. Sorg. Lycka – till sist. Nu har tankarna kring program­ledaren Klara Zimmergrens längta barn-resa blivit en bok, där texten kom till under hemska födslo­våndor.

– Det var fruktansvärt svårt och ensamt för en flockmänniska som jag att skriva en bok. Först trodde jag att det skulle gå på ett halvår, men i stället tog ­boken ett och ett halvt år att skriva. Jag har verk­ligen kräkts på manuset, men nu har jag ett perverst sug efter att skriva igen, skrattar Klara Zimmergren, som under skrivperioden  hade lätt att hålla sig för skratt.

– Men nu inser jag att det faktiskt var en terapeutisk process och väldigt bra för mig att skriva om det här. Jag mår mycket bättre efter boken. Om jag bara kan hjälpa någon att skippa ­kanske ett ivf-försök till, ­vila sig eller kanske tänka adoption? Det enda vi ångrar är att vi borde ha valt adoptionsspåret tidigare.

Under skrivprocessen slukade Klara Zimmergren all litteratur och alla nät­diskussioner om barnlöshet. Behövde läsa att det fanns andra som hade det som hon. Därför kändes det viktigt att berätta – men lika viktigt att hålla på sina livsgränser.

– Jag kommer aldrig att bli en sucker på att lämna ut mig, men här tjänade be­rättelsen på att lämna ut oss som par också, just för att jag vet att många upplever barnlöshet som skamligt och inte om det berättar för någon. Men egentligen är det ju bara jag och min man som vet vad som är sant, på riktigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro