ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klart du ska ha kavaj i vår!

Hannah Sjöström · 2 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Hugo Bergström på Nitty Gritty hjälper Daniel Lindström att hitta en kavaj till våren. ”Satsa på kvalitet. Lägg på en extra tusenlapp så får du en riktigt bra kavaj som sitter bra och som håller i flera år”, säger Daniel.

Hugo Bergström på Nitty Gritty hjälper Daniel Lindström att hitta en kavaj till våren. ”Satsa på kvalitet. Lägg på en extra tusenlapp så får du en riktigt bra kavaj som sitter bra och som håller i flera år”, säger Daniel. Foto: Urban Brådhe


Cafés modechef Daniel Lindström hjälper dig att välja

klar

Artikellänk är kopierad

I var modern mans garderob bör det hänga en kavaj. Och äger du bara en svart för festliga tillfällen är det dags att investera i en kavaj som du kan ha både vår och sommar. – Kavajen tillhör de basplagg som är väldigt användbara. Det är lagom uppklätt och aldrig fel, säger Daniel Lindström, modechef på tidningen Café.

URVALET STÖRRE Modet har förändrats, urvalet bland kavajer är större och allt fler unga killar har förstått vikten av att bära kavaj. – Tonårskillar i dag köper egna kavajer – de använder ju inte farsans gamla. När jag var ung hade man kavaj på studenten, aldrig annars, säger Daniel. Passformen är A och O när man köper kavaj.

TAJT OCH SMAL – Just nu ska den sitta ganska tajt och silhuetten är smal. Skötseln är viktig: Man ska hänga upp kavajen på en galge, vädra ofta och kemtvätta. – Man ska satsa på kvalitet som håller i flera år. Många kavajer ser väldigt lika ut och det kan vara svårt att välja rätt. Men kolla på sådana saker som fodret för att få en känsla för kavajens kvalitet. Ett par tusen kronor tycker jag en bra kavaj kan vara värd att investera i, säger Daniel Lindström. 

BRA TILL JEANS Kavaj funkar lika bra till jeans och t-shirt som till skjorta och slips. Din egen bekvämlighet och stil avgör hur du vill bära den. För vår och sommar funkar färger som ljust grå, vit eller marinblå.

klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro