ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klart för helt ny stadsdel i Sollentuna

Anders Göransson · 24 Jan 2014
Uppdaterad 24 Jan 2014

Efter åratal av domstolsprocesser är det nu klart för bygget av en helt ny stadsdel i Sollentuna. På sikt kan det bli 3 000 nya bostäder.

klar

Artikellänk är kopierad

En första detaljplan för Väsjön i Edsberg har i dagarna vunnit laga kraft, och därmed kan arbetet börja med de första 800 bostäderna. Fullt utbyggd är det meningen att stadsdelen ska innehålla 3 000 nya bostäder.

– Området har ett fantastiskt läge mellan två naturreservat, vid en sjö och en skidbacke. Det blir en spännande blandning av småhus, hyreslägenheter, bostadsrätter och radhus - allt i naturnära miljö, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i kommunens plan- och exploateringsutskott.

Ett nät med ny infrastruktur till Väsjön ska börja byggas efter sommaren - och på sikt kan området få annan kollektivtrafik än enbart bussar.

– Vi tittar över möjligheterna att dra en linbana från Häggviks pendeltågsstation till Väsjöområdet. Några beslut finns inte, men vi utreder förutsättningarna. Det vore en jättespännande lösning.

Byggandet av de första 800 bostäderna väntas komma igång under 2016 med inflyttning under 2018.

Ytterligare en detaljplan är färdig, men har underkänts i mark- och miljödomstolen. I det fallet har kommunen begärt en ny prövning hos mark- och miljööverdomstolen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro