ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klart för PUBG-turnering under omtyckta esporteventet

Erik Glanell · 17 Jan 2018
Uppdaterad 17 Jan 2018
Så här såg det ut när Playerunknown's Battlegrounds spelades i Oakland förra året.

Så här såg det ut när Playerunknown's Battlegrounds spelades i Oakland förra året. Foto: Beth Saravo/ESL


Playerunknown's Battlegorunds tar sig ett steg närmre esportens finrum när spelet får en turnering i den klassiska esportstaden Katowice i Polen.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter Playerunknown’s Battlegrounds-turneringen under IEM Oakland verkar ESL ha fått blodad tand för det omåttligt populära spelet. När Inter Extreme Masters traditionsenligt landar i Polska staden Katowice finns PUBG med som ett av spelen.

”IEM World Championship Katowice 2017 var världens största esportevent någonsin. Med PUBG:s tävlingsdebut i IEM Oakland är vi glada att kunna presentera spelet på ett så känt IEM-evenemang”, säger Michal ‘Carmac’ Blicharz, vice direktör för ESL:s esportsektion.

Totalt deltar 16 lag i turneringen och av de är nio direktinbjudna. Vilka som får de resterande sju platserna i turneringen avgörs i en serie av kvalomgångar där inte mindre än 513 lag deltar.

Förutom möjligheten att tävla i det för esporten historiska Katowice kämpar lagen om en prispott på strax över 400 000 kronor.

LÄS MER: Esport-tv snackar PUBG med RoxyProxxy och Slop3

Turneringen spelas i samband med IEM Expo som ligger intill den rymdskeppsliknande arenan Spodek Arena där det under IEM World Championship spelas turneringar i Dota, Counter strike och Star Craft.

pil
PUBG Invitational Katowice 2018

När: 24–25 februari.

Var: Katowice, Polen.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro