ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klart: Staffan Erfors blir ny chefredaktör på Metro

Natalie Demirian · 28 Mar 2017
Uppdaterad 30 Mar 2017

På tisdagen stod det klart att Staffan Erfors blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Staffan Erfors kommer senast från Realtid där han varit chefredaktör. Tidigare har han under många år arbetat på Expressen och även varit chefredaktör för Kvällsposten. Han har även varit programchef på TV3.

– Det här känns jätteroligt av flera anledningar. Jag kommer ihåg 1995 när Metro kom ut med sitt första nummer. Då var jag nattreporter på Expressen och intervjuade en Metrochef. Vi skrattade lite åt Metro då. Men kort därpå var det ingen som skrattade längre. Det är Sveriges största dagstidning och dessutom en global tidning. Det är en fantastisk resa som Metro har gjort. Nu går vi in i en ny fas, det är nya ägare och det är nya möjligheter till affärer och man måste ha ett nytt tänk. Det har Metro alltid varit duktiga på.

Vad fick dig att tacka ja till jobbet?

– I grund och botten för att jag älskar journalistik och tycker att det är väldigt roligt att jobba på en redaktion. Jag har varit journalist sedan 1995 och mestadels varit på redaktioner under den tiden. Den typen av energi ger mig en kick och den kicken känner jag att jag får här på Metro.

Hur ser du på Metro framåt? 

– Dels har vi en väldigt viktig produkt, printtidningen. Det är Sveriges största dagstidning och det ska man ha respekt för. Metro har gjort en bra omgörning av helgtidningen nu och det kommer att komma fler nyheter både med printtidningen och på nätet. Det är någonstans där man måste vara, att man hela tiden utvecklar sig. Där tror jag att Metro har en stor fördel jämfört med andra mediehus och det är just traditionen och vanan med att tänka nytt. Det är något som jag tror präglar andan här på Metro och därför är det också en konkurrensfördel.

Metros tidigare chefredaktör Eric Ljunggren, som tillträder som vice vd för moderbolaget Metro Nordic, har varit delaktig i rekryteringsprocessen:

–På väggen i Metros chefredaktörsrum hänger en korsstygnsbrodyr med orden ”Fuck it, nu kör vi!”. Staffan Erfors passar bra in i en sådan företagskultur. Jag ser fram emot att tillsammans med honom och alla andra på Metro göra Sveriges överlägset största dagstidning ännu starkare, med fokus på digital tillväxt, säger Eric Ljunggren i ett pressmeddelande.

Samtidigt går Henrik Ek, som närmast kommer från Realtid, in i rollen som ställföreträdande chefredaktör på Metro. Linnéa Jonjons är kvar i sin roll som redaktionschef.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro