ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klart: En av världens största festivaler kommer till Sverige

Gustaf Larsson · 30 Maj 2018
Uppdaterad 30 Maj 2018
Lollapalooza kommer till Sverige.

Lollapalooza kommer till Sverige. Foto: IBL


I juni 2019 får Gärdet i Stockholm besök av Lollapalooza, en av världens största festivaler.

klar

Artikellänk är kopierad

Helgen den 28-29 juni 2019 kommer den internationella musikfestivalen Lollapalooza till Sverige. Lollapalooza grundades 1991 som en turnerande festival. Den har vuxit till en årlig festival av världsklass i Chicago, USA, tillsammans med länder som Chile, Brasilien, Argentina, Tyskland, Frankrike, presenterar Live Nation i ett pressmeddelande.

Stockholm blir den sjunde staden att få besök av den vandrande festivalen. På fyra scener kommer några av världens största artister, enligt arrangören, att uppträda i allt från rock och hiphop till elektronisk dansmusik.

”Att vi nu får ett globalt musikevenemang av den här storleken passar bra i vårt långsiktiga arbete att stärka stadens varumärke internationellt. Stockholm är en stad som många vill komma till och uppleva”, säger Karin Wanngård, (S), Finansborgarråd Stockholm.

Foto: Henrik Ek
Foto: Henrik Ek

Platsen för festivalen blir Gärdet i Stockholm. En plats som tidigare har besökts av festivalen Summerburst.

”Historiska Gärdet och den ikoniska festivalen Lollapalooza är en perfect match. Vi har velat genomföra en riktigt stor festival i Stockholm i årtionden nu och är väldigt stolta och glada över att göra det här tillsammans med Charles Attal och hans team på C3 Presents”, säger Thomas Johansson på Live Nation.

När biljetterna släpps och vilka artister som kommer att uppträda kommuniceras i höst, säger arrangören Live Nation till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro