ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klart: Thomas Eriksson blir Metros publisher

David Peterson · 11 Dec 2017
Uppdaterad 11 Dec 2017
Thomas Eriksson.

Thomas Eriksson.


På måndagen blev det klart att Thomas Eriksson blir publisher för Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Thomas Eriksson kommer senast från Egmont Publishing. Tidigare har han arbetat på bland annat Aftonbladet och Omni. På Metro blir han publisher och får ett helhetsansvar för företagets media-område.en tjänst som digital chef på 

– Att få vara med och påverka inriktningen och framtiden för ett av Sveriges starkaste medievarumärken känns oerhört intressant. Metro når en väldigt stor del av Sveriges befolkning varje vecka vilket innebär ett stort publicistiskt ansvar, men också spännande affärsmässiga möjligheter, säger Thomas Eriksson.

Att Metro är en av få tidningar som fortfarande har sitt material helt gratis på nätet ger tidningen en spännande position, enligt Thomas Eriksson.

– Vi kommer att jobba hårt med att ge Metro en tydlig digital identitet, säger han.

Men på vilket sätt han vill förändra tidningen väntar han med att svara på.

– Jag avvaktar med att svara på den frågan tills jag tillträtt, så att jag inte går händelserna i förväg. Men journalistiken måste fortsatt vara stark, det finns inga genvägar där. Kvalitativ journalistik är ett måste för alla publicister, annars har vi inget existensberättigande, säger han.

Sedan början av 2017 har Metro arbetat med att ta fram en ny affärsmodell som kommer lanseras inom kort. Thomas Eriksson passar perfekt för Metros framtida behov, enligt Mikael König, vd på Metro Media House.

– Metro är i en intensiv omgörningsfas där Thomas digitala kunskaper kommer vara avgörande för vår framgång. Vi är redan i dag mycket mer än en tidning, men under 2018 kommer vi växla upp och på riktigt ta klivet från tidning till mediehus, säger han i pressmeddelandet.

Thomas Eriksson efterträder Staffan Erfors som lämnade Metro i torsdags.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro