ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klassen röstade ut dagisbarnet Alex, 5

Tomas Lundin · 26 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Läraren lät barnen rösta om de ville ha kvar autistiske Alex, 5, i klassen och säga vad de tyckte var fel med honom. Nu har skolan anmälts av mamman till pojken.

Alex Barton, 5, från Port St. Lucie i Florida hade skickats till rektorn efter att ha varit olydig. När han kom tillbaka fick han ställa sig längst fram i klassen.Dagisbarnen fick turas om att säga vad de tyckte var fel med autistiske Alex. Bland omdömena som fälldes fanns "äcklig" och "irriterande" med.

Sedan lät läraren barnen rösta om de tyckte att Alex skulle gå kvar i klassen.Femåringen röstades ut med 14 röster mot två. – Han sade "Jag känner mig ledsen", svarar mamman till South Florida Sun-Sentinel på frågan om hur sonen kände sig efteråt.Läkare håller på att undersöka Alex, som man tror har Aspergers syndrom, en form av autism. Störningen har gjort att Alex har fått spendera mycket tid inne hos rektorn.Läraren Wendy Portillo visste om elevens handikapp och hade varit med på möten för att utarbeta en speciell läraplan för pojken.Efter att ha blivit utröstad av sina kakrater spenderade Alex resten av dagen hos skolsköterskan på Morningside Elementary School.Han har inte varit i skolan sedan dess och återupplever händelsen om och om igen, berättar mamman.Melissa Barton har anmält, men rättens bedömning var att lärarens agerande inte var så olämpligt att det kan klassas som psykiskt kränkande.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro