ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klassisk risotto lyser upp

Pontus Frithiof · 7 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Klassisk risotto lyser upp 
  Ingredienser till en klassisk Risotto Milanese, med bland annat arborioris och saffran.
Klassisk risotto lyser upp Ingredienser till en klassisk Risotto Milanese, med bland annat arborioris och saffran.Foto: Lotta Imberg

När katedralen i Milano skulle invigas på 1500-talet, så använde man saffran som ingrediens i de färgade fönstren, och som en kul grej tillsattes saffran även i riset som serverades. Så uppkom den berömda ”Risotto Milanese”. Vi serverar Risotto Milanese som en förrätt på Pontus by the Sea och serverar den med serranoskinka. Men man kan även servera den som tillbehör till en varmrätt. Förutom att saffransrisotto är en klassisk kombination med osso bocco så brukar jag rekommendera till exempel en stekt majskyckling eller kanske en grillad hälleflundra. Får du inte tag på oxmärg går det bra att laga rätten i alla fall men det kommer så klart inte att kännas lika genuint. RISOTTO MILANESE: 4 personer 2 dl arborioris 3 msk finhackad schalottenlök 1 finhackad vitlöksklyfta 1 påse saffran 0,5 gram 1 dl vitt vin 6 dl hönsbuljong (varm) 1 dl riven parmesan 4 msk oxmärg i små bitar (inget måste om man inte får tag på det) • Fräs lök, vitlök, saffran och ris någon minut i lite olivolja. Tillsätt vitt vin och låt det koka in. Späd sedan med hönsbuljong så att det täcker, fortsätt koka under omrörning samt spädning i cirka 16 minuter. Ta då av kastrullen från värmen och rör ner osten samt märg. Lägg lock på och låt stå någon minut. Smaka av och kolla konsistensen, den ska vara ordentligt krämig.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Frithiof
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro