ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klimathotet skrämmer

Charlotte Simonson · 14 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Har du avbokat solsemestern för miljöns skull? Då är du en av fem som ändrar resvanor på grund av klimathotet.En av tre menar att de har ändrat sina resvanor, enligt en färsk Sifoundersökning. Och var femte har gjort det på grund av klimatdebatten.– Det var väntat, det har ju varit mycket tal om klimatet nu. Men folk kommer fortsätta att resa, fast med dåligt samvete, tror Christina Karlegran på Europeiska reseförsäkringar, som beställt undersökningen.

Bland dem som lagt om sina resvanor uppger 46 procent att de reser mer miljömedvetet nu. Vad det innebär framkommer dock inte.

Sara Nordin, forskare vid Etour, turismforskningsinstitutet i Östersund, menar att det är stor skillnad på vad personer uppger i en telefonintervju och hur de verkligen agerar.– För den stora massan är steget att sluta flyga väldigt stort. Flyg har fortfarande betydande fördelar för många.

En trend är det långsamma resandet i harmoni med naturen och tågcharter som växer i Sverige. 

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro