ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klockan 15:00 - Bästa stunden att sova

David Ohlsson · 22 Aug 2017
Uppdaterad 22 Aug 2017
Att ta en tupplur kan bland annat göra att du blir smartare och mer kreativ. Bilden ovan har inget med nyheten att göra.

Att ta en tupplur kan bland annat göra att du blir smartare och mer kreativ. Bilden ovan har inget med nyheten att göra. Foto: Roald, Berit


Att lämna arbetet eller plugget för att ta en powernap kan leda till flera fördelar. Men sov inte för länge bara.

klar

Artikellänk är kopierad

För de som vågar lämna jobbdatorn för att sova i 30 minuter mitt på dagen kan få bättre hälsa, mer produktivitet och hjärnkapacitet, skriver The Independent. Efter en tupplur på dagen är personer mer kreativa, pigga och har lättare att minnas och lära sig saker. Risken att du gör misstag minskar också.

Den bästa tiden att sova är klockan tre på eftermiddagen. Orsaken till det är att vår dygnsrytm faller kring den tiden. Många känner sig också lite trötta efter lunchen vilket gör det till en bra tid för en powernap.

LÄS MER: 5 anledningar till att vi bör ta powernaps oftare

Men sov inte för länge! Sover du mer än 20 till 30 minuter riskerar du att hamna i djupsömn – vilket kan leda till att du känner dig lite groggig i en timme efter att du vaknat. Att sova för länge på dagen kan även göra det svårare att somna kommande natt.

klar

Artikellänk är kopierad

David Ohlsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro