ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klockan som väcker dig pigg varje gång

Mary Örnborg · 16 Dec 2008
Uppdaterad 8 Dec 2016

Axbo Sleep Phaser Alarm Clock

klar

Artikellänk är kopierad

Pris ca: 2 000 kronor.
Pris ca: 2 000 kronor.

Varför är det tyngre att gå upp vissa morgnar än andra trots att klockan ringer exakt samma tid? Jo, det beror på i vilken sömnfas man är i när man blir väckt. Under en natt pendlar man mellan fem sömnfaser. Bäst är det att vakna direkt efter det tunga drömtillståndet som kallas REM-sömn(Rapid Eye Movement).GÄSP.

Sleep Phaser Alarm Clock från Axbo tar först och främst hänsyn till i vilken sömfas du är i innan den väcker dig! Via en sensor som placeras i ett ”svettband” runt handleden skickas data om sömnrörelser till klockan. En halvtimme innan den utsatta väckningen påbörjar klockan registreringen av din sömn. När du når det perfekta sömntillståndet går klocklarmet igång. Resultatet blir att man vaknar utan att behöva känna sig bedövande trött – även om man råkar blir väckt en kvart före utsatt tid.

Undertecknad, som är grymt morgontrött och har dåligt morgonhumör genomgick en positiv personlighetförändring under testperioden av klockan. Den håller vad den lovar!

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro