ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klockpojken” flyttar till Qatar – familjen vill slippa fördomar

Ida Gustafsson · 21 Okt 2015
Uppdaterad 21 Okt 2015
Ahmed Mohamed, 14, gjorde en egen klocka och greps av polisen.

Ahmed Mohamed, 14, gjorde en egen klocka och greps av polisen. Foto: AP


Fjortonårige Ahmed Mohamed gjorde en egen klocka. När han tog med den till skolan greps han för att hans lärare trodde det var en bomb. Nu flyttar familjen från USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i september som 14-årige Ahmed Mohamed tog med sig sin egenbyggda klocka för att visa för sina lärare i skolan. Men när de såg den trodde de att det var en bomb och ringde polisen. 

Händelsen uppmärksammades världen över och bilden på pojken med handfängsel publicerades överallt.

► LÄS MER: Ahmed, 14, tog med väckarklocka till skolan – greps av polis

Ahmed Mohamed och hans familj kommer nu att flytta från USA. Den främsta anledningen är att Ahmed Mohamed har fått ett stipendium från Qatar Foundation och ska läsa på en skola i landet som är inriktad på ”unga uppfinnare”, skriver BBC. 

Men i en kortare intervju med Dallas Morning News uppger hans far ytterligare en anledning: 

– Vi kommer att flytta till en plats där mina barn kan studera och lära sig saker och där allihop kommer att bli accepterade, säger Mohamed Elhassan Mohamed.  

Skolan försvarade polisingripandet med att de enbart hade elevernas säkerhet i åtanke. Men de kritiserades också för att vara rasistiska och islamfientliga. I sociala medier fick Ahmed Mohamed stöd av 

bland annat president Barack Obama som bjöd in honom till Vita Huset. Ahmed Mohamed och hans familj träffade presidenten i måndags under en astronomikväll i måndags. 

► LÄS MER: Här försvarar presidenten Ahmed, 14, och bjuder in honom till Vita Huset 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro