ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klubbägare och musiker gripna efter jättebranden

TT · 28 Jan 2013
Uppdaterad 29 Jan 2013
Klubbägare och musiker gripna efter brandkatastrofen

Klubbägare och musiker gripna efter brandkatastrofen Foto: Scanpix


Brasiliansk polis har på måndagen gripit en av ägarna till den eldhärjade nattklubben i staden Santa Maria. Även två av de musiker som uppträdde vid tillfället har gripits, uppger officiella källor för lokala medier enligt den spanska nyhetsbyrån Efe.

klar

Artikellänk är kopierad

Branden är den värsta som drabbat Brasilien på mer än femtio år. Invånarna i Santa Maria började i dag att begrava de unga dödsoffren från brandtragedin. I morse började familjer, vänner och studiekamrater att anlända till de två lokala kyrkogårdarna för att säga ett sista farväl till sina omkomna närstående, rapporterar Efe.

Lokaltidningen Zero Hora skriver att närmare 50 av offren ska begravas under dagen. Den ena kyrkogården, Cemitério Ecumênico Municipal, som annars i snitt brukar hålla fem begravningar om dagen, fick under gårdagen hjälp av armén att gräva gravar och har för dagen satt upp en typ av tidtabell för att hinna ta hand om dagens alla ceremonier.

Brasiliens hälsominister Alexandre Padilha sade i dag att 79 personer av de 112 som skadades i branden fortfarande intensivvårdas. Runt 80 procent av dessa allvarligt skadade patienter lider av rökförgiftning. Resterande 20 procent har främst allvarliga brännskador.

För att ta hand om de brännskadade, har brasilianska myndigheter haft kontakt med hudbanker i olika delar av landet samt i Argentina och Uruguay, rapporterar Efe.

Under natten ska ingen av patienterna ha avlidit enligt Padilha, men han framhöll att de kommande dagarna blir kritiska för patienterna.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro