ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klubben nekades tillstånd: "Så mycket knark har vi aldrig sett"

Alva Forsberg Fierro · 30 Okt 2015
Uppdaterad 30 Okt 2015

Foto: TT/ Montage


Tillståndsmyndigheten misstänkte att gästerna tog ecstasy eftersom de drack för lite alkohol. Klubben blev därför av med sitt serveringstillstånd. "Så mycket narkotika som det har varit på de två festerna som vi besökt har vi aldrig sett på en nattklubb på Avenyn", säger Annelie Silvander på tillståndsmyndigheten.

klar

Artikellänk är kopierad

I onsdags skrev Metro om att en klubbarrangören Genesis i Göteborg fick indraget alkoholtillstånd – eftersom gästerna druckit alldeles för mycket vatten på deras tidigare event. Tillståndsmyndigheten antog därför att gästerna tar droger i stället för att dricka alkohol – och valde att stoppa spritförsäljningen på deras halloweenfest förra helgen. 

Arrangören rasade och menade att tillståndsenhetens beslut grundade sig på lösa anklagelser. Men Annelie Silvander på tillståndsmyndigheten ger nu sin bild.

LÄS MER: Gästerna drack för mycket vatten – alkoholtillståndet drogs in

– Så mycket narkotika som det har varit på de två festerna som vi besökt har vi aldrig sett på en nattklubb på Avenyn, säger hon till GT.

Av en rapport som ligger till grund för beslutet framgår det att minst 50 personer av 250 som var närvarande på en av Genesis tidigare fester, var narkotikapåverkade. Tjänstemän hade även känt en stark lukt av marijuana och sett tydliga tecken på att någon tagit kokain på toaletten. 

– Vi har beskrivit olika symptom på extacymissbruk som vi sett, bland annat att besökarna druckit mycket vatten. Och det är allvarligt, för vattenintoxikation kan du faktiskt dö av, därför står det nämnt i protokollet, säger Annelie Silvander.

►LÄS MER: Man försökte sälja narkotika på klubb – till ledig polis

Hon menar därför att det varit omöjligt att bevilja Genesis projects serveringstillstånd. 

– Om en ung tjej skulle trilla ner och dö där inne så är det i så fall vårt ansvar. Det är av omtanke för våra ungdomar som vi gör det, säger Annelie Silvander.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro