ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Klubben sålde 18 spelare – för att köpa getter

Filip Häggberg · 23 Aug 2018
Uppdaterad 18 Mar 2019
Klubbens nya getter ska få fart på inkomsterna. Geten på bilden har inte med artikeln att göra.

Klubbens nya getter ska få fart på inkomsterna. Geten på bilden har inte med artikeln att göra. Foto: Eduard Bopp/Imago sport/IBL


Fotbollsklubben Gulspor FC från Turkiet är inte vana vid att få uppmärksamhet. Nu är de omskrivna runt om i världen – efter att ha sålt 18 juniorspelare och ersatt dem med tio getter.

klar

Artikellänk är kopierad

Ekonomin är inte alltid lätt för mindre fotbollsklubbar. Det gäller även för turkiska Gulspor FC, som huserar långt ner i landets divisionssystem.

Klubbens lösning? Att sälja 18 juniorspelare – för att i stället köpa in tio getter, rapporterar Sportbladet. Getterna ska producera getmjölk som klubben sen kan sälja för att förbättra den finansiella situationen.

– Vi får mer inkomster. Vi har agerat i klubbens intressen och bidrar också till landets ekonomiska utveckling, säger Gulspors ägare Kenan Buyuklebleb till CNN, enligt Sportbladet.

För de 18 juniorspelarna fick klubben in cirka 22 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro