ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Klubben sparkade kvinnlig anställd: Fotboll är ingenting för kvinnor”

Filip Häggberg · 14 Apr 2016
Uppdaterad 14 Apr 2016
Leeds ägare Massimo Cellino ljög om varför Lucy Ward fick sparken.

Leeds ägare Massimo Cellino ljög om varför Lucy Ward fick sparken. Foto: Marco Vasini/Alamy


Lucy Ward fick sparken från Leeds United. Klubben hävdar att anledningen var att hon tog ledigt när hon inte fick, men nu har domstolen slagit fast att det var på grund av sexistiska orsaker.

klar

Artikellänk är kopierad

När Lucy Ward kom tillbaka till Leeds efter att ha kommenterat fotbolls-VM i Kanada förra sommaren möttes hon av låsta dörrar på sitt kontor. Hon hade blivit avskedad för att hon enligt ägaren Massimo Cellino inte hade ”lämpligt tillstånd” att åka till Kanada, rapporterar BBC.

Lucy Ward anade att det fanns andra anledningar och stämde klubben – och fick rätt. Domstolen har slagit fast att hon fick sparken för att hon är ihop med Leeds tidigare tränare Neil Redfearn. Han fick lämna sitt jobb som tränare i maj 2015 och Massimo Cellino ville då inte ha kvar flickvännen Lucy Ward i klubben.

Domstolen bedömer det som en sexistisk handling.

– Jag spenderade 17 år med att bygga upp ett bra rykte i klubben och nu är det förstört av de nuvarande ägarna, säger Lucy Ward till BBC.

LÄS MER
Publiken sjöng rasistiska ramsor mot ungdomslag – som lämnade planen

Hon berättade i domstolen att ägaren Massimo Cellino sagt att ”fotboll inte är någonting för kvinnor, de borde vara i sovrummet.”

Lucy Ward fick alltså rätt och det blir ytterligare en förhandling i domstolen för att avgöra vilken kompensation hon kommer att få.

– Nu ser jag fram emot resten av min karriär, där jag förhoppningsvis får jobba med fotboll, säger hon.

LÄS MER
Rapport: Arbetare inför fotbolls-VM utsätts för hot och övergrepp
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro