ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knarkkuriren var för snål – åkte fast

Daniel Olsson · 30 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

När han inte betalade boxhyran gjorde polisen rekordbeslag

klar

Artikellänk är kopierad

Den misstänkte kuriren fångdes på en övervakningskamera.
Den misstänkte kuriren fångdes på en övervakningskamera.Foto: Polisen

Knark för 2,6 miljoner låstes in i en förvaringsbox på Centralstationen. Men knarkkuriren snålade med boxhyran och fick hela partiet beslagtaget.När personalen i bagageinlämningen öppnade den obetalda boxen fann de två stora resväskor med 263 300 illegalt framställda tabletter med det narkotikaklassade preparatet iazepam.– Det är inte det största, men ett av de största beslagen i Sverige, säger Sten-Ove Falk, chef på narkotikaroteln i Göteborg.

Den 4 september kunde en 28-årig pakistansk medborgare gripas, sedan han kontaktat en anställd vid bagageinlämningen på Centralstationen i Göteborg. Han frågade upprört varför hans väskor inte fanns kvar i boxen. I går åtalades den 28-årige mannen, mot sitt nekande, för grovt narkotikabrott.

Enligt narkotikapolisen är tabletterna framställda i Pakistan och har smugglats via London till Sverige.

I missbrukarledet kan en tablett kosta tio kronor. När personalen öppnade boxen hade den stått obetald i nio dagar. En dags hyra kostar 30 kronor. Det sammanlagda värdet för tabletterna är på gatan 2,6 miljoner kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro