ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knarklangare sattes dit – av sina föräldrar

Evelina Olsson · 31 Okt 2012
Uppdaterad 30 Okt 2012
Sonen hade närmare 150 gram cannabis på sitt rum. 

Sonen hade närmare 150 gram cannabis på sitt rum.  Foto: SCANPIX


När föräldrarna hittade narkotika i sonens rum tvekade de inte att anmäla detta till polisen. Tack vare tipset lyckades man avslöja en omfattande narkotikahandel bland ungdomarna i Höör.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu döms den 20-årige sonen till åtta månaders fängelse för narkotikabrott.

Vid husrannsakan hemma i 20-åringens pojkrum hittade polisen nästan 100 gram cannabis i en papperskorg och drygt 50 gram i en av hans skjortor som hängde i garderoben. 

Även en våg och anteckningar beslagtogs. Enligt åklagarens beräkningar har mannen hanterat närmare ett kilo cannabis.

Sedan tidigare har ett tiotal köpare, de yngsta födda 1996, godkänt strafföreläggande för köp av narkotika av 20-åringen.

 Bland bevisen mot mannen finns bland annat omfattande hemlig telefon-övervakning som avslöjar en tät kontakt mellan langaren och hans köpare, upp-emot 1 200 telefonsamtal har kunnat kopplas till en av kunderna, visar spaningsuppgifterna.

Narkotikahandeln skedde på flera platser runt om i Höör, bland annat bakom banken. 

Tingsrättens bedömning är att den nu dömde mannen inte gjort några stora vinster på sin försäljning och att hans verksamhet varit ”förhållandevis enkel att upptäcka”. 

Dessa omständigheter, samt att köparna som figurerat i målet inte introducerats till narkotikan av 20-åringen, gör att rätten inte bedömer brottet som grovt. Detta trots att mannen riktat sin försäljning till ungdomar.   

Tjugoåringen döms även för misshandel av sin pappa i samband med att denne avslöjade att han anmält sonen till polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro