ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knarkligans matbluff – smugglade kokain i konservburkar

Karl Enn Henricsson · 30 Jan 2018
Uppdaterad 30 Jan 2018
Tullen hittade flera försändelser där kokain hade placerats i konservburkar.

Tullen hittade flera försändelser där kokain hade placerats i konservburkar. Foto: Polisen


I flera paket med matvaror hittade tullen konservburkar med kokain. Då en 36-årig man försökte hämta ut ett av paketen greps han. Nu har han dömts till ett långt fängelsestraff.

klar

Artikellänk är kopierad

I slutet av oktober fattade tullen misstankar mot en försändelse med matvaror som hade skickats från Brasilien. I en konservburk fanns nästan ett halvt kilo kokain. Försändelsen var ställd till en man i Stockholm. Den 10 november försökte en 36-årig man hämta ut försändelsen, och han greps då av tullpersonal som fanns på plats vid utlämningsstället. I mannens ryggsäck hade han bland annat handskar, elektronisk våg och en rulle etiketter på vilka flera utländska postadresser fanns uppsatta.

Mannen hade ett förfalskat id-kort men identifierades senare som en 36-årig utländsk medborgare.

Någon dag innan mannen greps hade tullen uppmärksammat en annan försändelse. I ett dvd-fodral hittades nästan 80 gram kokain. Och då 36-åringen satt häktad kom ytterligare en försändelse matvaror, där kokain återigen var förpackat i konservburkar. Det handlade om nästan 400 gram kokain. En okänd man försökte att hämta ut den försändelsen vid ett utlämningsställe.

36-åringen åtalades för tre fall av smuggling. Nu döms han till sex års fängelse för två fall av grov narkotikasmuggling, och ett fall av narkotikasmuggling av normalgraden. Mannen har permanent uppehållstillstånd men på grund av den allvarliga brottsligheten ska han utvisas och förbjuds att återvända till Sverige under en tid av 15 år, enligt rätten.

I rätten berättade mannen att han agerade på uppdrag av en annan person, och att han inte kände till att den första försändelsen innehöll knark. ”Om NN har haft en ledande roll eller varit drivande har inte utretts. Det mesta tyder på att han varit en perifer figur i kokainhanteringen”, skriver rätten i domen.

Metro har utan framgång sökt åklagaren och mannens advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro