ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knattematch urartade - föräldrar hotade 14-årig domare

Anders Göransson · 8 Sep 2013
Uppdaterad 9 Sep 2013

En fotbollsmatch mellan 10-åringar urartade på söndagen sedan föräldrar vid sidan av planen hotat den 14-årige domaren och råkat i bråk med varandra. Utlösande faktor var - en sen kvittering.

klar

Artikellänk är kopierad

Hemmalaget hade legat under med 2-5, men kommit ikapp och slagit in kvitteringsmålet till 5-5 med bara tio sekunder kvar av matchen på Strömvallen i Järfälla. Då brast det för några av bortalagets föräldrar. När slutsignalen gick ska ett antal av dem ha sprungit in på planen och gett sig på domaren.

– Domaren kände sig hotad, det vara flera stycken som kom fram, sa en massa otrevligheten och mer eller mindre knuffade på honom, säger ett vittne till Metro.

Föräldrar från hemmalaget ingrep och tumult uppstod. Totalt ska 10-12 föräldrar ha varit inblandade i bråket, som även ledde till handgripligheter. Det lugnade dock ned sig när polis kom till platsen vid 14-tiden.

– Killen som dömde är självklart ängslig, men kände sig väl tryggare när polis var på plats, säger Albin Näverberg, presstalesperson på polisens länskommunikationscentral.

Polisen har skrivit en anmälan om olaga hot och ringa misshandel. 

– Hoten har alltså riktats mot en 14-årig kille som är där för att försöka döma en match mellan 10-åringar. Sådant här händer då och då och det är lika bedrövligt varenda gång, suckar han.

När Metro får tag i det gästande lagets tränare har han en helt annan bild av händelserna.

– Ingen hotade domaren. Vi kommenterade hans insats, inget annat. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro