ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knepet som får fler kvinnor att komma: Den gyllene trion”

Simon Krona · 8 Dec 2018
Uppdaterad 11 Jun 2019

Män får orgasm betydligt oftare än kvinnor vid sex, enligt en studie från Indiana university. Det beror till stor del på att vi alltför sällan har den typen av sex som kvinnor behöver för att få orgasm. Men med hjälp av Den gyllene trion” kan orgasmglappet jämnas ut, enligt Suzann Larsdotter och Pelle Ullholm på RFSU.

klar

Artikellänk är kopierad

Förklaringen är att vi alltför sällan har den typen av sex som personer med klitoris behöver för att få orgasm, enligt Suzann Larsdotter, sexualupplysare på RFSU.

– Vår sexuella kultur kan vara väldigt fixerad vid kuken-i-fittan-sexet och allt som sker innan samlaget förminskas till att bara heta ”förspel”. Och mannens orgasm signalerar ofta att nu är sexet slut.

Rent biologiskt finns det ingen skillnad mellan könen när det kommer till förmågan att få orgasm, enligt Suzann Larsdotter. Så vad är lösningen för att jämna ut ”orgasmglappet”?

Här är tre tips från Pelle Ullholm som också är sexualupplysare på RFSU:

1. Bryt sexmallen – använd ”den gyllene trion”

– Inget ont om samlaget, men vi behöver fler spelare i laget. Det finns ett uttryck för det här: The golden trio. Det betyder att de flesta kvinnor behöver djupa kyssar, smeksex och oralsex för att få orgasm. Det här har vi vetat i många år. På så sätt får vi inte en, utan två vinnare.

2. Visa vad du tycker om

– Våga ta med dig dina onanivanor in i sexet tillsammans med din partner. Berätta eller visa hur du vill bli smekt, tagen på eller avslickad.

3. Kommunicera mera

– Fråga mer, visa mer, var mer nyfiken! Männen som vågar bryta de här mönstren har mycket att vinna. Med det kommer mycket fetare upplevelser och orgasmglappet är snart historia.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro