ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knivattack i Paris – två döda och flera skadade

Annica Ögren · 12 Maj 2018
Uppdaterad 5 Jun 2018

Foto: Wikimedia commons/David Monniaux


På lördagskvällen kom uppgifter om att en man attackerat flera personer med kniv i Paris. En person ska ha dödats i händelsen. Gärningsmannen sköts till döds av fransk polis.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt den franska sajten BFMTV ska dådet ha skett på en restaurangtät gata i närheten av operan i huvudstaden.

BBC uppger att två personer har dödats i händelsen, varav en av dessa är gärningsmannen. Två personer uppges vara allvarligt skadade och ytterligare två ska ha fått lättare skador.

Den franska polisen öppnade eld mot gärningspersonen i samband med händelsen och enligt BBC blev mannen ihjälskjuten. Det bekräftar även polisen via sitt Twitterkonto.

Vittnen som BBC pratat med berättar att det blev panikartat när personer började springa in på restauranger och gömma sig, eftersom de ännu inte visste vad som pågick. Vittnena berättar även att den franska polisen försökte få stopp på gärningsmannen med elchockvapen, men att detta inte fungerade, och att de då sköt mannen med två pistolskott.

Även Reuters bekräftar händelsen, men skriver att detaljer kring händelsen ännu är oklara. Det är även oklart vem gärningsmannen var, eller vad som var hans motiv.

IS har tagit på sig dådet. Propagandaorganet al-Amaq ska ha skrivit att mannen var en IS-soldat. En utredning om terrorbrott har inletts.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro