ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Knivbeväpnad man skjuten till döds av polis

Filip Joelsson · 23 Apr 2018
Uppdaterad 23 Apr 2018
Tidigt på måndagsmorgonen larmades polisen till en lägenhet i Skärholmen söder om Stockholm efter att flera personer ringt in och berättat om en pågående, grov misshandel. Arkivbild.

Tidigt på måndagsmorgonen larmades polisen till en lägenhet i Skärholmen söder om Stockholm efter att flera personer ringt in och berättat om en pågående, grov misshandel. Arkivbild. Foto: IBL


Vid 04-tiden på måndagsmorgonen larmades polis till en lägenhet i Skärholmen efter uppgifter om pågående misshandel. Väl på plats avfyrades verkanseld mot en knivbeväpnad person, som senare avled, uppger polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigt på måndagsmorgonen larmades polisen till en lägenhet i Skärholmen söder om Stockholm efter att flera personer ringt in och berättat om en pågående, grov misshandel.

– Det är grannar som hört kvinnoskrik från en lägenhet och larmat polisen, säger Sven-Erik Olsson, presskontakt på Stockholmspolisen.

När polisen anlände till platsen och konfronterade gärningsmannen användes verksanseld för att avbryta vad polisen anser vara dödligt våld.

– Man har gjort bedömningen att det pågick dödligt angrepp i lägenheten och använt sitt tjänstevapen för att få stopp på det, säger Sven-Erik Olsson.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån TT ska mannen ha burit kniv vid angreppet.

Både gärningsmannen och den misshandlade kvinnan fördes till sjukhus. Vid sextiden på morgonen meddelade polisen att gärningsmannen avlidit, och att kvinnan fortfarande vårdas med allvarliga skador.

Nu väntar två utredningar för polisen.

– Dels tar en utredning vid angående själva brottet, som rubriceras som försök till mord, och som alltid när polisen använder sitt tjänstevapen kommer även den händelsen att utredas, säger Sven-Erik Olsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro