ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knivdråp på midsommar klaras upp

Metro-TT · 15 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ett hastigt uppblossande bråk på en camping på Öland på midsommarkvällen slutade med att en person knivhöggs till döds och tre skadades. Nu är två män anhållna för dådet.- Det har inte varit lätt att reda ut vad som hände. Det var kanske uppåt 100 personer inblandade, säger Ulf Karlsson, informationschef hos polisen i Kalmar län.Han beskriver en mycket rörig situation, som snabbt uppstod i midsommarnattens dunkel på campingplatsen vid Köpingsvik, där många dessutom var alkoholpåverkade.

När tv-programmet Efterlyst tog upp fallet i augusti hade polisen förhört mellan 120 och 130 personer om mordet. Då hade polisen en ganska vag bild av vad som hänt.Men efter programmet verkar utredningen ha fått ny fart. Med stöd av uppgifterna från närmare 300 förhör anser sig polisen nu ha pusslat ihop en relativt tydlig bild av dramat. Två män, båda 24 år, hemmahörande i Kalmar och kända för tidigare våldsdåd, hämtades på tisdagsmorgonen till förhör. Kammaråklagare Gunilla Öhlin beslöt att anhålla båda, med sikte på att begära dem häktade senast på fredag.Den 21-årige man som knivhöggs till döds var från Linköping. Ytterligare en man skadades allvarligt, medan en man och en kvinna fick lindrigare knivskador.En av de anhållna tros ha utdelat huggen och misstänks för mord alternativt dråp, samt försök till mord eller dråp. Den andre misstänks för medhjälp till samma brott. Det är ännu inte känt hur de ställer sig till anklagelserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro