ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kniven mot strupen för Dif - Skellefteå kan bli finalklart

Filip Häggberg · 11 Apr 2018
Uppdaterad 11 Apr 2018
Djurgården och tränaren Robert Ohlsson måste vinna tre raka matcher mot Skellefteå. Förlust i kväll och laget är utslaget.

Djurgården och tränaren Robert Ohlsson måste vinna tre raka matcher mot Skellefteå. Förlust i kväll och laget är utslaget. Foto: Getty Images


I kväll kan Skellefteå AIK bli klart för SM-final mot Växjö. Laget leder semifinalserien mot Djurgården med 3-1 och har två chanser på sig att avgöra.

klar

Artikellänk är kopierad

I måndags var Skellefteå AIK illa ute i den fjärde semifinalen mot Djurgården. Stockholmarna hade 2-0 ända in till slutet, men Skellefteå studsade tillbaka och kunde kvittera innan tredje periodens slut.

I sudden kunde Pontus Petterström sedan avgöra med sitt 3-2-mål.

– Det var fantastiskt skönt att få se pucken gå in. Vi kommer tillbaka väldigt starkt, sade matchhjälten till SVT efter avgörandet.

Nu har Skellefteå, som leder med 3-1 i matcher, två chanser på sig att avgöra semifinalserien och ta sig till final, där det redan står klart att Växjö står för motståndet. I kväll är det nedsläpp i Globen klockan 19.30, och vinner Västerbotten-laget den matchen är man finalklara med totalt 4-1 i matcher.

Skulle Djurgården vinna i kväll får Skellefteå ett nytt försök på hemmaplan på fredag.

– Självklart måste det vara tungt nu för Djurgården. Men jag räknar med en precis lika hård match på onsdag. Vi har vunnit tre matcher, men det är nu det gäller att slå in den fjärde också, säger Petterström till Sportbladet.

För Djurgården krävs det tre raka segrar för att säsongen inte ska ta slut. Lagets tränare Robert Ohlsson finner hopp från vad som hände i Skellefteås kvartsfinalserie mot Frölunda förra säsongen.

Då ledde Skellefteå med 3-1 i matcher – men tappade det, och Frölunda gick vidare till semi.

– Jag tror man får titta på det och se att det går att vända. Det är så vi kommer göra, säger han till Expressen.

pil
Fakta: Semifinalserien

Match ett: Djurgården-Skellefteå 3-4, efter sudden.

Match två: Skellefteå-Djurgården 6-1.

Match tre: Djurgården-Skellefteå 3-1.

Match fyra: Skellefteå-Djurgården 3-2, efter sudden.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro