ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knivhöggs i nacken efter att ha öppnat lägenhetsdörren

Clarence Frenker · 16 Dec 2013
Uppdaterad 16 Dec 2013

En man knivhöggs tidigt i morse i nacken i en lägenhet i Upplands Väsby. Gärningsmannen ringde på dörren och gick till attack när den öppnades. Nu har polisen inlett en förundersökning om mordförsök.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 05.49 på måndagsmorgonen fick polisen larm om att en person knivhuggits i en lägenhet i Väsbyskogen i Upplands Väsby.

På plats påträffades en man med stickskador i nacken och ena armen.

– Det blödde kraftigt vad jag förstått men han var vid medvetande, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Samtidigt inledde polisen en förundersökning om försök till mord.

Enligt polisen plingade den för offret okände gärningsmannen på dörren och gick till attack efter att den öppnats. Han ska sedan ha försvunnit från platsen.

I lägenheten fanns tre personer som påstår sig veta vem mannen är och samtliga har nu tagits in till förhör.

– Vi hyser alltså inga farhågor om att inte få tag på den här personen, säger Albin Näverberg.

Polisens tekniker arbetade under förmiddagen i lägenheten. Något tänkbart motiv till överfallet vill polisen i nuläget inte kommentera.

– Det är inte helt klart eftersom den här personen inte kände gärningsmannen. Jobbet är nu att hitta rätt anledning, Albin Näverberg.

– Om man redan från början bestämt sig när man ringer på att man ska hugga en människa är det inte dråp, inget som sker i hastigt mod. Det är mord. Och ska man göra ett mord måste man ha ett uppsåt och det är det vi ska utreda, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro