ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knivman sköts ihjäl av polis

Malin Hansson · 2 Maj 2016
Uppdaterad 2 Maj 2016

Foto: TT


En man skottskadades av polis i och med att han greps på måndagseftermiddagen. Nu har han avlidit av sina skador, rapporterar polisen. En polisman är knivskuren i axeln.

klar

Artikellänk är kopierad

På måndagseftermiddagen greps en man i Ulleråker i Uppsala misstänkt för ett mordförsök tidigare under måndagen. I samband med gripandet knivhöggs en polis i axeln och mannen skottskadades av polis. 

Polisen som höggs i axeln i samband med gripandet i Ulleråker är inte allvarligt skadad, uppger Christer Nordström vid Uppsalapolisen för unt.

Ett vittne berättar för tidningen att han hörde tre skott avlossas och att en person efteråt låg livlös på marken.

– Ambulanspersonalen gjorde hjärt- och lugnräddning på personen som låg ner. Sedan körde ambulansen i väg, berättar vittnen för unt.

Mannen som sköts av polisen fördes till Akademiska sjukhuset där han dödförklarades klockan 17:07, meddelar polisen på sin hemsida. Utredningsarbetet fortsätter under kvällen.

Skjutningen kommer att utredas av åklagare.

Det hela började på måndagsförmiddagen då polisen ryckte ut till en adress i centrala Uppsala efter ett larm om att en kvinna blivit knivskuren. Kvinnan fördes till sjukhus och vad hon fick för skador är oklart. En polis som sökte den misstänkte gärningsmannen knivskadades i axeln och fördes även han till sjukhuset. En misstänkt gärningsman greps och i samband med gripandet blev han alltså skjuten av polis.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro