ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knivmannen hatade banker

Amanda Johansson · 2 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den 40-årige man som i måndags knivhögg två bankanställda på deras arbetsplats i Göteborg erkänner att det var han som höll i kniven. Enligt polisen drevs mannen av sitt hat mot banker. – Anledningen till att han gjorde det är lite diffus, men det har med hans ekonomiska svårigheter att göra, säger Christina Lycke Albin, ställföreträdande chef vid polisens utredningsrotel.

INTE PERSONLIGT Hon tillägger att dådet inte var riktat mot de knivskadade männen personligen, och inte heller mot just det bankkontoret. Mannen är skriven endast en kilometer från brottsplatsen. – Banken hade öppnat, så han gick rätt in genom dörrarna och sedan vidare in i området av lokalen som disponeras av personalen. Det var ingen som reagerade när han kom in, säger Christina Lycke Albin. Tillståndet för de båda knivhuggna männen var i går kväll stabilt, och de kommer snart att flyttas från intensivvården, uppgav Sahlgrenska sjukhuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Amanda Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro