ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Knivmördades på behandlingshem

Daniel Olsson · 20 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

23-åring åtalas för att ha huggit ihjäl medintagen

klar

Artikellänk är kopierad

MORD. En 23-årig man åtalades på tisdagen för att huggit ihjäl en medintagen på Västkustfamiljens behandlingshem på Koön den 24 februari.

Enligt åklagaren har mannen trängt in hos en annan intagen under natten och huggit honom ett tiotal gånger med en kökskniv.

Efter händelsen ska 23-åringen ha lutat sig över kroppen, inför flera andra intagna, och sagt:- Det ska det svinet bara ha.

Personutredningar vid tidigare brott visar att 23-åringen utvecklar en stark aggressivitet under påverkan av alkohol och droger.

Några timmar före mordet hade han smitit ut från behandlingshemmet tillsammans med en annan intagen för att ta sig några öl på en krog inne i Marstrand.

Väl tillbaka på behandlingshemmet började 23-åringen prata om att han skulle "klippa" en annan intagen som låg och sov i sitt rum. De övriga trodde att det var fyllesnack och tog ingen större notis av vad han sa innan han försvann och de hörde någon skrika i andra änden av behandlingshemmet.

Det finns inga uppgifter om att 23-åringen och den mördade mannen varit i bråk tidigare.En första psykiatrisk undersökning visar att det finns skäl att tro att han led av en allvarlig psykisk störning vid tillfället för mordet.Länsstyrelsen granskade behandlingshemmet efter händelsen och hade inget att anmärka på verksamheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro