ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Köbingo och höjda priser när Trädgården öppnar för året

Emma Björkman · 7 Maj 2014
Uppdaterad 7 Maj 2014
Trädgården rymmer 1 800 personer samtidigt och är en av sommarstockholms mest välbesökta klubbar.  – Som jag ser det är vår största konkurrent är Vitabergsparken. Det finns andra sommarklubbar i Stockholm men vi har vår egen crowd, säger Leo Forssell.

Trädgården rymmer 1 800 personer samtidigt och är en av sommarstockholms mest välbesökta klubbar. – Som jag ser det är vår största konkurrent är Vitabergsparken. Det finns andra sommarklubbar i Stockholm men vi har vår egen crowd, säger Leo Forssell. Foto: Gustav Hugosson


Köbingo, utegym, konsthall och lite dyrare inträde. På fredag öppnar Stockholms mesta sommarklubb Trädgården för säsongen.

klar

Artikellänk är kopierad

När Metro besökte Trädgården i veckan rådde febril aktivitet. – Det brukar jobbas dygnet runt så här dagarna innan öppning, säger Leo Forssell.
När Metro besökte Trädgården i veckan rådde febril aktivitet. – Det brukar jobbas dygnet runt så här dagarna innan öppning, säger Leo Forssell.Foto: Gustav Hugosson

Ladda upp med en stor dos tålamod – på fredag den 9 maj är det säsongspremiär för Trädgården, utomhusklubben som huserat under Skanstullsbron i Stockholm sedan 2008. – Många förknippar Trädgården med långa köer, säger Leo Forssell, bokare och musikansvarig på Trädgården.

Som en lekfull tvist på kösystemet kommer Trädgården i år att anordna mänsklig köbingo med dragning varje timma där priset är att komma in direkt på klubben. – Så om man vågar chansa kan man skippa köandet och vara med i köbingon istället. Annars är mitt tips att komma i tid, kom strax före klockan tio på helger så borde det inte vara något problem. De som inte vinner köbingon eller har ett Trädgårdenkort kommer märka att inträdet är höjt med 20 kronor. – Det beror på att vi har haft samma priser så länge jag har jobbat här. Jag ser hellre att man får betala 20 kronor mer när man går in än att samtliga priser smyghöjs. Och det är fortfarande gratis på onsdagar och torsdagar, säger Leo Forssell. Fler nyheter väntar inne på klubben – huset bakom stora baren inhyser numera en konsthall och vid toalettområdet ska ett utegym, som även är en konstinstallation, installeras. – Man ska kunna använda det när vi har öppet på ett sätt som inte är farligt, säger Leo Forssell. I området mellan bropelarna monterades höga spånplattor när Metro var på besök tidigare i veckan. – Vad det blir där är hemligt än så länge, säger Leo Forssell.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro