ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kocklandslaget slår en slev för ekomat

Lina Färm · 4 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

EKOMAT. Ekologiska livsmedel blir allt mer populära. Nu måste konsumenterna vänja sig vid vad som egentligen är naturligt. – Vi är vana vid att skinka ska vara rosa. Men i verkligheten tillsätter vi nitritsalt, ett rent gift, som ger den färgen. Att bröd och frukt möglar är ett sundhetstecken, säger Carina Bryding från Svenska kocklandslaget.

I går bjöd hon och kollegan Peter Jelksäter på eko-rätter på matmässan Interfood i Göteborg. Brickor med rotfruktspytt och lammrostbiff bars runt bland besökarna och blev snabbt omringade. Carina Bryding räknar upp fyra anledningar till varför man ska köpa ekologiskt: Miljön, djurhållningen, hälsan och det sociala ansvaret. – Det finns ingen risk för att det här är en övergående trend, säger Kocklandslagets Carina Bryding.

I matbutikerna ökar andelen ekologiska varor stadigt. Men producenterna hinner inte med. Om den ekologiska maten ska hitta in även på caféer och restauranger behövs storköksförpackningar, säger Peter Jelksäter. – På en restaurang går det inte att stå och dutta med 250-grams smörpaket. Men den ekologiska maten kommer här också, det är på gång och bubblar, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro