ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kocky: Det är klart att jag är en soloartist

Sara Stolt · 2 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe

Om du någon gång möter Kocky – kalla honom inte producent. I veckan släpptes soloartistens nya album ”Stadium status”.– Jag försöker hela tiden ta på mig för stora skor som är aningen lite för stora för vad jag klarar av, säger David Åström om sin musik.

Han släppte sin första skiva under namnet Kocky för ett år sedan. På den nya plattan sjunger mestadels Rosanna Munter och ­Da­niel Dermes, men även rappare som brittiske Tinchy Stryder.– Men det är klart att jag är en soloartist. Ordet producent stör mig. Det låter opersonligt. Och kallar man skivan en hiphop­producentplatta låter det som om man bara har slängt ut några beats.Hans mål är att göra sina låtar så skruvade och oförutsägbara som möjligt.

På vilken typ av klubbar hans musik kommer att spelas vet han inte, men han kan likna sig själv ­indie­klubben Landet vid Telefonplan i södra Stockholm.– Den är initierad, men ändå folklig. Man måste ha lite koll för att veta att den finns. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro