ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kodjo Akolor om "ordvitsen" på Guldbaggegalan

Emma Björkman · 21 Jan 2014
Uppdaterad 21 Jan 2014

Komikern och radioprofilen Kodjo Akolor presenterade Guldbaggegalans pris för bästa utländska film på måndagskvällen. Han välkomnades upp på scenen av programledaren Sissela Kyle, 56, med orden: – Det finns en värld utanför Sverige också. Nu blir det färgfilm. Kodjo Akolor.

klar

Artikellänk är kopierad

Kodjo Akolor.
Kodjo Akolor.Foto: Jonas Ekströmer / TT

Hennes presentation har fått flera i filmbranschen att rasa liksom personer i sociala medier. Komikern Moa Svan skriver på Twitter:

”Ska bli spännande o se om SVT klippt bort det smaklösa skämtet om "färgtv". Kan bara vita personer vara annat än sin hudfärg? #guldbaggen.” När Aftonbladetber Sissela Kyle förklara presentationen säger hon:

– Jag har inget att säga. Vet du vad, jag har ingen kommentar, det var en ordvits, kodak color, varken mer eller mindre, säger hon. Anders G Carlsson, projektledare på SVT, säger till Aftonbladet att det som hänt är "beklagligt och jättetråkigt". Komikern och radioprogramledaren Kodjo Akolor, 32, är inte förvånad över händelsen. – Hade det hänt på Oscarsgalan eller Golden Globe hade det blivit ramaskri. Men i Sverige funkar det inte så. Och jag tror personligen inte att Sissela menade något illa med det överhuvudtaget. Jag tror bara att hon inte tänkte så långt att det skulle kunna uppfattas på fel sätt, säger han till Aftonbladet. Sissela Kyles manus skrevs av manusförfattaren Calle Norlén. På måndagen, innan Guldbaggegalan började, skrev han på Twitter. ”Genrepet på Guldbaggegalan avklarat utan större missöden. Tröttnar a l d r i g på att skriva för drömleverantören Kyle. Nu blir det party!”. Metro har sökt Calle Norlén.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro