ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kodjo: Utomlands ser de mig som ett ufo”

Louise Jacobson · 29 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
”Den är så ful att jag skäms. Det är en blandning mellan en ko, häst och en åsna.”

”Den är så ful att jag skäms. Det är en blandning mellan en ko, häst och en åsna.”


Uppe med tuppen. Med engelska som modersmål är Kodjo Akolor den i Sveriges unga komikergarde som har störst chans att slå utomlands. Målet är en ståuppkarriär i New York men han har hittat ett toppjobb på vägen – det som radiopratare i P 3:s Morgonpasset”.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe

 Nu har du gjort ”Morgonpasset” i tre veckor. Kul?– Vi har askul! Det här är det första jobbet jag har haft där jag ser fram emot att gå till jobbet på morgonen.Du börjar 6.30. Hur har du påverkats av det?– Alltså, första veckan var det katastrof. Jag hade ångest i hela kroppen när klockan ringde. Det tog kanske två veckor innan jag kom in i det, att gå och lägga mig tidigare och inte vara uppe och spela Xbox. Du är ju ståuppare. Nyss var du i London och gjorde din första show utomlands. Hur gick det?– Det gick bra. Stället hette The Goat Tavern. Tänk dig Gröne Jägaren men med möbler och hälften så stort. Där har du min stora utlandspremiär. De skrattade mest när jag snackade om min pappa när han kom till Sverige. Utomlands är jag ett ufo i och med att jag kommer från Sverige och är svart. Hur blev du rolig?– Jag har växt upp med att man hela tiden triggar varandra. Jag förstod inte det förrän jag var i Ghana. Min mamma som är äldst av sina syskon satt och sågade hela familjen, fast med kärlek. Då förstod jag att det var familjärt. Du är karatetränare också. Är det viktigt att vara i form som komiker?– Ja. Det finns ju alla former på komiker men för egen del känner jag att det skönt att kunna göra 45 minuter utan att bli helt svettig. Jag rör mig mycket på scen. Det var därför jag började träna. Du vill förändra bilden av invandrare som ett kollektiv. Du har alltså en politisk agenda?– Nä, det handlar inte om att ha en politisk agenda men jag har fått höra många gånger att ”Du är okej för du snackar ren svenska”. Kommentarer som den blir jag så jävla förbannad av. Då känns det viktigt att visa att det finns de som kan föra sin egen talan och inte springer runt på Plattan och säljer droger eller vad fan det är folk har för fördomar.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro