ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kokainfyllda ananasfrukter hittade på fruktmarknad

Filip Joelsson · 28 Aug 2018
Uppdaterad 28 Aug 2018
Spansk polis demonstrerar hur kokainet smugglats in i ananasfrukter.

Spansk polis demonstrerar hur kokainet smugglats in i ananasfrukter. Foto: Policiá Nacional.


Anställda vid en fruktmarknad i Madrid larmade polis efter misstankar om att något inte stod rätt till med ett parti ananas. Vid närmare kontroll upptäcktes att frukterna var fullproppade med kokain.

klar

Artikellänk är kopierad

Anställda vid den spanska marknadskedjan Mercamadrid upptäckte att något inte stod rätt till med ett lass ananas som skeppats in från Costa Rica.

Polis tillkallades, och vid en närmare titt hittades sammanlagt 65 kilo kokain i cylindrar som tryckts in i den saftiga frukten, skriver The Independent

Cylindrarna ska ha behandlats med paraffin, en sorts vaxblandning, för att maskera doften av kokainet vid en eventuell kontroll.

Polisen misstänker att ananasfrukterna skeppats från Costa Rica till Portugal, för att sedan föras in i Spanien och huvudstaden Madrid.

Nu misstänker utredare att företaget som importerat frukterna har agerat fruktimportörer som en förklädnad, och att de i själva verket ägnat sig åt drogsmuggling.

Sju personer har gripits, misstänkta för den olagliga fruktimporten, skriver The Independent.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro