ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kokainligans stamkunder fanns på Stureplan

Leif Oldenburg Sebastian Chaaban Patrick Ekstrand · 14 Jan 2014
Uppdaterad 14 Jan 2014

På vimmelbilderna från Stureplans inneställen skålar de i dyr champagne och fina viner. Nu misstänks många av dem för narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Här är hela listan.
Här är hela listan.Foto: Urban Brådhe

I går åtalades nio män från Stockholmsområdet för grovt narkotikabrott. Enligt åtalet ska ligan ha gått under namnet ”Taxi-Tony”, dit kunder kunde ringa för att köpa narkotika – som sedan kördes ut av ligan.

De flesta av körningarna gick till människor på Stureplans krogar eller till deras hemadresser. Totalt misstänks 181 personer ha köpt kokain av ligan. De flesta är kända från nöjessajterna stureplan.se och finest.se.

En av de misstänkta är en populär kvinnlig DJ:

– Det var ganska lätt att få tag i numret. Det var väl viskningsleken, säger hon till Metro och poängterar att det var ”en engångsgrej”.

Efter en krogkväll slog hon numret.

– Jag visste knappt vad jag skulle säga, men man har lärt sig från filmerna att man inte ska tala klarspråk. Ändå lyckades polisen knyta henne till brottet så pass mycket att hon erkände direkt när polisen kontaktade henne.

– Det var så jävla dumt. Jag skulle inte ha ringt.

På listan på över misstänkta finns allt ifrån vanliga unga tjejer och killar till finansfolk och verkställande direktörer. Flera av de misstänkta arbetar inom musikbranschen. En har varit manager för en artist i Melodifestivalen.

– Jag bryr mig inte om vad de sysslar med. De är alla misstänkta för samma brott, innehav av minst 0,67 gram heroin, säger åklagaren Lars Hedvall.

Ligan ska haft en ”kundtelefon” dit alla köparna ringde för att få drogerna utlevererade. Tack vare att polisen avlyssnade telefonen fick man grepp om omfattningen av knarkhärvan. 

Totalt ska kokainligan ha sålt runt ett kilo kokain, uppdelat på 1 515 enheter, till 181 personer i centrala Stockholm under perioden 1 januari till den 4 maj 2013.

Kunderna har fått betala runt 800 till 1000 kronor per enhet kokain. Och ”taxan” har varit högre om man beställt på senare tider under dygnet.

Polisen har även beslagtagit tillgångar i miljonbelopp som man misstänker att männen tjänat på narkotikaförsäljningen. 

Åklagaren yrkar bland annat att den utpekade 46-årige huvudmannen ska få kvarstad för närmare 2, 4 miljoner kronor, där hälften ska vara pengar mannen tjänat på narkotikaförsäljning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg Sebastian Chaaban Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro