ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kokosfett ger snabb energi

Jason McMillion · 10 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Får du bara upp kokosnöten så är den en god fettkälla. 

Får du bara upp kokosnöten så är den en god fettkälla.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

KOKOSNÖT. För inte mindre än tio år sedan trodde de flesta att fett är något som till varje pris ska undvikas. Omega 3- oljor är i dag helgonförklarade medan det mättade fettet inte fått någon större genomslagskraft. Det sistnämnda ska vi ändra på!

Vill du ha massor av energi och minska på fettinlagringen? Då kan det som kallas MCT-fett vara till hjälp. Det är faktiskt ett mättat fett men som upptas väldigt snabbt, används direkt som energi och lagras inte som underhudsfett. MCT-fetter har alltså inte de negativa effekterna för vikt-uppgång som andra typer av mättat fett har. Passar därför bra för dig som tränar och vill gå ner i vikt eller bygga fin fysik.

Hur får jag då i mig MCT fett? En av de bästa källorna är kokosfett (extra virgin) som förutom MCT-fetter även innehåller massor med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Undvik koncentrerade former (kosttillskott) då dessa har framställts genom industriella metoder och saknar de positiva hälsoeffekterna som obehandlat kokosfett har.

Så där ser ni, även mättat fett kan gynna träningsresultaten. Kan du konsten att öppna en kokosnöt så är det den absolut bästa källan till MCT-fetter.

klar

Artikellänk är kopierad

Jason McMillion
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro