ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kolla själv – Vilken typ passar bäst in på dig?

metro · 14 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: AP Photo

StrategenExempel: Henrik Zetterberg i Detroit. Strategen är genomtänkt och finurlig och enligt Håkan Loob den svåraste typen att rekrytera i dag. Det går så fort i dagens samhälle att många unga inte har fått lugn och ro att utveckla sin strategiska förmåga.

Därför behövs strategen: Strategen behövs för att läsa av och hantera konkurrenternas innovativa drag och få med sig medspelarna i de nya direktiven. Får folk att förstå nya inriktningar.

Så känner du igen strategen: Han har ett otroligt beslutsamt agerande i allt han gör. Beslutar sig snabbt.

Foto: Pressens bild

Den stabile     

Exempel: Jonas Frögren i Färjestad och Ronny Sundin i Frölunda. Den stabila typen är ovärderlig. Översatt till idrottsspråk är det den du kan ringa klockan två på natten och säga ”vi ska spela om en timme” – och han står där ombytt och klar.

Därför behövs den stabile: Han ställer upp! Står inte för de enskilt största prestationerna, är den som skapar förut­sätt­ningarna för att andra ska leverera utifrån bästa förmåga.

Så känner du igen den stabile: Känns igen i ­vardag­li­ga situationer som den som är noggrann men tar lite längre tid. De startar kopiatorn på mor­go­nen och stänger fönstren på kvällen. Har inte samma slut­led­ningsför­måga som strategen. Levererar dock när han når en lös­ning.

Foto: AP Photo

Ledaren

Exempel: Nicklas Lidström i Detroit. Ledaren talar så att andra lyssnar. Tar täten och visar andra hur saker fungerar. Har en intuitiv känsla för lagets bästa och lyckas få med sig andra.

Därför behövs ledaren: Är snabb i tanken. När han säger något litar man på att det blir rätt. Det är en trygghetskänsla att ha den här personen i sin närhet.

Så känner du igen ledaren: Ledartyperna har en sorts gloria över sig. I en grupp människor är det de som syns och sticker ut även om de inte är störst och längst. Det finns en inbyggd respekt hos dem. De får pondus utan att skrika högst. De leder med små ord och stora exempel.

Foto: Scanpix

Shooting starExempel: Fabian Brunnström i Dallas. The shooting star är typen som överraskar, personen vars fulla potential inte visar sig på en gång. Men om du ger den här personen en chans kommer du med tiden att förbluffas av hans talanger.

Därför behövs en shooting star: Den här personen går in för det han gör med en otrolig passion och driv. Kan visa sig talangfull inom flera områden, vara strategisk och samtidigt kreativ.– Det är sådana du älskar att få in i företag, säger Håkan Loob.

Så känner du igen honom: Han börjar på en lägre position i företaget. Får inte särskilt mycket betalt men älskar sitt jobb och går in för jobbet med ett beundransvärt driv.

Foto: Scanpix

Impro­visatören

Exempel: Per Ledin i HV 71. I oväntade situationer visar improvisatören framfötterna. Han briljerar när andra står handfallna.

Därför behövs improvisatören: Improvisatören tar initiativ och är kreativ. När det inte fungerar att agera ”som man alltid gjort” är det improvisatören som vågar bryta mönster och testa något nytt.

Så känner du igen honom: – Den här personen är lite av en pajas. Han kanske inte har ordningssinne, men däremot inflytande i form av clownen som höjer stämningen i laget och skapar en attityd. Blir ömsom hyllad, ömsom utskälld.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro