ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Kollektiv psykos" på Rihannas turné

Katarina Matsson · 21 Nov 2012
Uppdaterad 20 Nov 2012

Foto: Danny Clifford/Hottwire.net/WENN.com/All Over Press


I går avslutade Rihanna sin turné i New York. Metro har varit med under sju galna dagar. Så här ser ett dygn ut på superstjärnans turné.

klar

Artikellänk är kopierad

02.00. Rihannas kompis instagrammar vad som ser ut som gräs-liga aktiviteter post-show i Berlin, men hon klarar sig genom tullen.

03.35. På planet. Vi har knappt kommit upp i luften när en kollektiv psykos drabbar gruppen. Frustrationen över att vi inte fått mer tid med stjärnan får det att slå slint och plötsligt står alla upp och skriker ”Rihanna, Rihanna” inför storögda skivbolagsrepresentanter och Rihannas nyvakna entourage. Allsången övergår i ”Ge oss en rubrik” och en desperat vädjan om wifi. Halleluja! Rubriken kommer till oss i form av radioprofilen Tim Dormer. Spritt språngande naken springer australiensaren ut från badrummet och gör ett ärevarv genom planet. Jublet har inga gränser.

09.18. Var är vi? Vad är klockan? Vad händer? Slumrar till på bussen och väl framme vid hotellet är förvirringen total. Däckar i princip direkt i den skönaste säng jag någonsin legat i. Sover rekordlånga tre timmar.

17.00.  Rihanna ska tända julbelysningen och uppträda i shoppingcentret Westfield. Hinner trycka i mig dagens mål - en trist macka från Starbucks - på bussen. Det ryktas att hon får motsvarande 5 miljoner kronor för att dyka upp, men en representant från varuhuset är snabb att dementera. En timme försenad gör Rihanna det närmaste hon kommit en presskonferens. – Jag älskar det här albumet som om det inte vore mitt, säger hon. Efter bara en låt försvinner hon i en golfbil. – Jag har väntat sedan klockan 12. Jag älskar Rihanna, men hon kunde ha spelat fler låtar, säger Vanessa Leadbitter.

22.09.  The Forum, Kentish Town. Rihanna går på i tid (nästan)! Kan ha att göra med att Jay-Z med flera livestreamar spelningen. Stjärnan levererar den bästa konserten sedan Stockholm trots tekniskt strul. Allsången riskerar att göra körtjejerna arbetslösa. På efterfesten syns hon inte till, men såväl basisten – ”American Idol”-profilen Adam Blackstone – och gitarristen Nuno Bettencourt är nöjda. – Det hjälper att inte vara fyra timmar sena.

03.00. Bussarna lämnar hotellet. Efter en sex timmar lång väntan sitter vi på planet till New York.

Stark kritik från pressen

Efter en vecka ombord på Rihannas 777-turné har missnöjet bland den samlade gruppen journalister och fans ombord exploderat. 

De ständiga förseningarna, sömnbristen – en timme här och där, på bussar, planet eller ett golv – och att aldrig veta när nästa tillfälle att äta och dricka kommer är omständigheter som de flesta med glädje skulle utstå, om bara motivet till resan skulle behaga visa sig utanför scenen. 

Efter att kritiken spritt sig som en löpeld över nätet – risken med att bjuda in 150 journalister – visade stjärnan i går upp sig på planet. Iklädd täckjacka och mörka solglasögon kom hon ut tio minuter före landning och för första gången sedan dag ett. ”Unapologetic”-stjärnan kom nära en ursäkt.

– Jag fick inte möjlighet att tillbringa så mycket tid med er som jag planerade. Jag tror att ni också är trötta. Tack allihop för att ni har gjort den här resan grym, sa hon till den samlade pressen.

Vad har varit svårast på turnén?– Jag antar att balansera att vara värdinna och att vara en artist.

I går avslutade stjärnan turnén på Webster Hall i New York, innan hon återigen satte sig på ett plan för att fira thanksgiving med vänner utanför USA. 

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro