ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Kolsvart läge för Fnatic efter inledande förlust i Worlds

Erik Glanell · 5 Okt 2017
Uppdaterad 5 Okt 2017
Fnatic fick passa på att le under invigningen av Worlds gruppspel.

Fnatic fick passa på att le under invigningen av Worlds gruppspel. Foto: Riot games


Det som absolut inte fick ske hände ändå. Europeiska hoppet Fnatic blev överkörda av vietnamesterna i Gigabyte Marines i sin inledande gruppspelsmatch i Worlds.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv här!

Den match i gruppspelet som på förhand kunde ses som en säker vinst för Martin ”Rekkles” Larsson och hans Fnatic blev det direkt motsatta.

Vietnamesiska Gigabyte Marines spelade utan rädsla och framför allt med en press och hastighet som Fnatic inte lyckades hänga med i.

Đỗ ”Levi” Duy Khánh ställde till det rejält med en ständigt två level högre Nocturne som ingen i det europeiska laget var nära att utmana en mot en.

LÄS MER
Jennifer Lopez pumpar in pengar i svenske spelarens lag

Fnatic som själva är kända för en aggressiv spelstil fick se sig utklassade i sin egen gren. Så fort Fnatic gick för objectives på kartan splitpushade motståndarna i lanes.

Och så fortsatte det.

Fnatic var tvungna att hitta ett sätt att sakta ner spelet men såg i stället obeslutsamma och överväldiga ut när turret efter turret föll.

Fnatic initierade en lagfajt som slutade katastrofalt precis utanför basen vilket resulterade i att vietnameserna fick med sig både en turrent och en inhibitor i basen.

När Gigabyte Marines helt utan utmaning från européerna dessutom lyckades få med sig Baron var spelet i princip klappat och klart.

När de tågade in i för ett avgörande hade Fnatic ingenting att sätta emot. Nguyễn ”NoWay” Vũ Long dominerade och säkrade ett ace innan matchen avslutades i besvikelse för svensklaget.

Förlusten sätter Fnatic i ett kolsvart läge inför fortsättningen av gruppspelet då de måste vinna båda över Immortals och Longzhu Gaming för att ta sig vidare.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro