ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Kolumn: Carson Wentz är greven av Wentzylvania”

Niclas Crammer · 2 Nov 2017
Uppdaterad 2 Nov 2017
Inne på sin andra NFL-säsong har Wentz redan passat för 2 063 yards och 19 touchdowns, skriver Niclas Crammer.

Inne på sin andra NFL-säsong har Wentz redan passat för 2 063 yards och 19 touchdowns, skriver Niclas Crammer. Foto: Icon sportswire/IBL


Philadephia Eagles unge quarterback har lyft det nederlagstippade laget till oanade höjder och är Metros kolumnists favorit till priset som MVP.

klar

Artikellänk är kopierad

Staden Philadelphia är euforisk – det är tio år sedan Philly vann en slutspelsmatch och 13 år sedan dom nådde en Superbowl.

Nu har de vittring.

Du minns kanske hur det var inför säsongen? Majoriteten av alla fotbollsexperter tippade Philadelphia som jumbo i NFC East bakom Dallas, New York och Washington.

Men med halva säsongen bakom oss så är Eagles i toppen av både sin NFC East-division och hela ligan med ett imponerande 7–1 resultat. Vi snackar sex raka segrar.

Och den största anledningen till Eagles framgångar är QB Carson Wentz som har spelat sitt livs bästa fotboll.

Hela staten Pennsylvania har nu omfamnat den unga QB:n som numera lekfullt kallas ”Greven av Wentzylvania”.

Inne på sin andra NFL-säsong har Wentz redan passat för 2 063 yards (tvåa – bara Tom Brady har fler yards) och 19 TD:s (liga-etta) och endast fem interceptions.

Han kastade bara 16 TD:s på lika många matcher i fjol.

Men kanske mer viktigt än numren är Carsons bevisade mogenhet, väl bortom hans unga ålder (24 år). Hans snabba mognad är imponerande och han har visat sig redo att ta sig an rollen som ledare och fältgeneral för NFL:s bästa lag. Han har också lyckats inspirera sina lagkamrater och har fått dom att tro på sig själva och laget utan att ta ut segrar i förskott mot sämre lag eller schabblat bort ledningar. Detta är en nyckel till framgångarna och en stor del av lagets prestationer hittills, menar hans coacher.

Med Wentz stigande värde så lägger coacherna ännu mera vikt på att förstärka lagets offensiva linje vars jobb det är att skydda honom från onödiga tacklingar. Detta är lagets fokus just nu då Wentz, trots en relativt enkel seger över San Francisco i söndags, också tog ett antal hårda tacklingar. Att hålla Carson Wentz hel de återstående åtta matcherna är liv och död för att bevara Philadelphias Superbowl-drömmar. Eagles har båda sina divisionsmöten med Dallas kvar, samt tre raka bortamatcher mot Seattle, LA Rams och rivalen NY Giants, så mycket fotboll återstår dock fortfarande.

Även spelexperterna i Las Vegas har fått visa sin respekt med drastiskt sänkta odds. Eagles öppnade säsongen med höga oddsen 40–1 att vinna Superbowl. Men oddsen är nu justerade till sju gånger pengarna för en Superbowl-seger.

Få spelare (om någon) har haft mer positivt inflytande på sin klubb i år än Carson Wentz. Han är därför mitt förhandsval till liga-MVP 2017.

klar

Artikellänk är kopierad

Niclas Crammer
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro