ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kom i form med rätt teknik

Aron Andersson · 19 Jun 2014
Uppdaterad 6 Jul 2014
Kom i form med rätt teknik

Kom i form med rätt teknik Foto: Gustav Gräll


På semestern är det kanske inte alla som vill tänka på träningen. Men för den som inte vill glömma bort att röra på sig kan rätt teknik vara till stor hjälp. Metro har testat fem armband för sommarmotionären.

klar

Artikellänk är kopierad

Sony Smartband.
Sony Smartband.
Samsung Gear Fit.
Samsung Gear Fit.
LG Lifeband Touch.
LG Lifeband Touch.
Fitbit Flex.
Fitbit Flex.
Jawbone Up24.
Jawbone Up24.

Sony Smartband Pris. 800 kronor.Betyg. 2 av 5.

Sonys armband lovade mycket när det släpptes i våras med snygg design och flera fina färger att välja mellan. Dessvärre är funktionerna inte lika bra. Den tillhörande appen har inte ens stöd för cykel och stegräknaren är ganska snål jämfört med konkurrenterna. Bra pris, men mest för Sonyälskare.

Samsung Gear FitPris. 2 000 kronor.Betyg. 2 av 5.

Gear Fit imponerar med en högupplöst skärm och flera fiffiga funktioner, till exempel pulsmätare. Däremot imponerar inte priset lika mycket och 2 000 kronor innebär att den är dyrast i testet. Dessutom är den anpassad för Samsungmobiler, så den med annan telefon gör sig icke besvär. Synd på en annars bra lösning.

LG Lifeband TouchPris. 1 700 kronor.Betyg. 1 av 5.

Senaste tillskottet bland smarta armband är Lifeband Touch från LG. Även här kommer armbandet med en liten skärm, men vid sidan av Gear Fit har den inte mycket att komma med. Själva armbandet är också alldeles för styvt för att sitta skönt runt handleden. Dessvärre blir det tillbaka till ritbordet för LG.

Fitbit FlexPris. 800 kronor.Betyg. 3 av 5.

Trots att Fitbit Flex är bäst i test blir det inte mer än tre glober. Priset är lågt och tillhörande appen är snygg. Men armbandet saknar skärm och här finns definitivt utrymme för förbättring. Förutom skärm har den dock allt som utmanarna har trots att den är äldst.

Jawbone Up24Pris. 1 400 kronor.Betyg. 2 av 5.

Det är egentligen inte så mycket som skiljer Jawbone Up från Fitbit Flex, så att välja mellan de båda armbanden handlar mer om vilken du föredrar rent utseendemässigt. Dessutom skiljer det ett antal hundralappar i pris vilket är till Jawbones nackdel och också drar ner betyget ett snäpp.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro