ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kom ur din gråzon och skapa lyster

Petra Tungården · 17 Feb 2014
Uppdaterad 17 Feb 2014

Gå ur ditt vinteride och låt din hy skimra lagom till våren. Metros skönhetsredaktör Petra Tungården guidar dig till produkterna och knepen som får din hy att blomstra inifrån och ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Artisten Ciaras hy har fin lyster.
Artisten Ciaras hy har fin lyster.

Addera lite färg 

Raka benen 24 timmar innan du busar dig. Börja sedan med att skrubba huden för att bli av med -döda hudceller. Smörj in kroppens torraste partier som hälar, armbågar och knän med en fetare kräm. Använd dig alltid av en brun-utan-sol-handske när du applicerar produkten för att undvika att händerna blir missfärgade. Bär lösa kläder timmarna efter en busning.  

Trolla bort det grå i ett svep 

Satsa på produkter med ljusreflekterande pigment. En primer applicerar du innan basen. Den jämnar ut fina linjer, neutraliserar hudtonen och får sminket att sitta på plats hela dagen. Avsluta med att applicera en highligher – det är ditt vassaste vapen mot glåmig hy. Applicera den på ansiktets högsta punkter – kindben, under ögonbrynet, i ögats inre vrå, på näsbenet och längst överläppens läppkant. 

Addera extra fukt  

Under vinterhalvåret kan det vara bra att addera extra fukt till din hudvårdsrutin. För många räcker det att lägga en fuktgivande ansiktsmask 1–2 gånger i veckan. Lider du av extremt torr hy? Addera ett fuktgivande serum som du applicerar efter du tvättat ansiktet och innan du smörjer in dig. Se till att du inte använder för starka hudvårdsprodukter för just din hy, som  kan orsaka torrhet.  

Här är produkterna som ger dig fin lyster.
Här är produkterna som ger dig fin lyster.

Brun utan Sol: En personlig favorit i brun-utan- sol-djungel är den här moussen från St Tropez. Under två års användande har jag aldrig lyckats få en enda skarv eller fläck. Jag applicerar produkten med en handske som man köper till separat. 

Mask: Ge din hy en extra boost i vinter. Satsa på en rik och krämig mask som skämmer bort matt och torr hy genom att återställa fuktbalansen och bevara den samtidigt som den, med hjälp av A-vitamin, minskar fina linjer och rynkor.

Serum: Ett serum hjälper till att reducera skönhetsskavanker, ger din makeup extra lyster, reducerar rodnad och ålderstecken, samt skyddar och vårdar din hud. Framförallt så jobbar produkten på djupet och går ner djupare än din dag- och nattkräm. 

Highlighter: Jag brukar använda mig av både en flytande och en highlighter i puderform. Börja med att applicera den flytande med en pensel eller fingret. Fixera sedan produkten med pudret, så sitter sminket på plats hela dagen. 

Skrubb: Var noga när du väljer skrubb och akta dig för skrubbar med för stora korn som ofta gör mer skada än nytta. Satsa på en grovare skrubb till kroppen och en mildare variant med mikrokorn för ansiktet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Tungården
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro