ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Komikern Christine Meltzers starka inlägg om cancer hyllas av tusentals

Linnea Carlén · 28 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Inför kvällens Barncancergalan har tv-stjärnan Christine Meltzer lagt upp ett Instagram-inlägg där hon berättar om bröstcancern och uppmanar andra att hjälpa till för att stoppa sjukdomen.

Inför kvällens Barncancergalan har tv-stjärnan Christine Meltzer lagt upp ett Instagram-inlägg där hon berättar om bröstcancern och uppmanar andra att hjälpa till för att stoppa sjukdomen. Foto: Instagram / christinemeltzer


I ett uppmärksammat och hyllat Instagram-inlägg berättar den folkkära komikern och tv-profilen Christine Meltzer, 40, om känslorna efter cancerbeskedet – och uppmanar samtidigt andra att delta i kampen för att utrota barncancer.

klar

Artikellänk är kopierad

För tre år sedan drabbades Christine Meltzer av bröstcancer. Till en början tog hon upp kampen i tystnad, men i september 2013 valde hon att gå ut i media och berätta om sjukdomen.

– I dag mår jag bra. Och det känns bra att få berätta. Jag hoppas att människor möter mig med respekt och att de vågar fråga mig om sjukdomen. Att dra in mer pengar för att utrota den här jävla sjukdomen är ännu viktigare för mig nu. Fuck cancer, sa hon då till Barncancerfondens tidning Barn & Cancer.

► LÄS MER: Systrarna Marlene och Mary, 5, fick cancer – efter varandra

Under måndagsmorgonen la hon upp en bild från sin sjukdomstid på sin Instagram, tillsammans med en text där hon återigen berättar om den tuffa perioden.

”För 3 år sedan fick jag reda på att jag hade bröstcancer. Jag var såå rädd, å grät precis varenda dag. Så rädd för att allt var slut, så rädd för att behöva lämna min familj å vänner, min man å mina barn. Så rädd för att inte få vara med”, skriver hon i inlägget, som går att se i sin helhet nedan, och fortsätter:

”Å att tänka på att barn å deras familjer ska behöva uppleva den rädslan gör att mina tårar trillar ännu mer. Men jag vet också att ända sättet att stoppa denna jävliga sjukdom, det är forskning å mediciner. Å jag vet att det kan göra skillnad. Vi måste hjälpas åt så att alla barn får rätt till att leva”.

Hon avslutar med att uppmana folk att hjälpa till i kampen, bland annat genom att delta Barncancergalan, som sänds i Kanal 5 klockan 20.00 på måndagskvällen.

”Pussar å kramar från mig, som fortfarande är här på jorden å jag hoppas att jag får stanna en stund till.”

► LÄS MER: Towa, 6, skänker sitt långa hår till cancersjuka barn

På bara några timmar har det personliga och starka inlägget gillats av över 6 500 personer. Flera har också tackat henne för att hon delar med sig.

Christine Meltzer har avböjt en intervju.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro