ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Komikern hittade väskan med 228 000 kronor: "Det är sånt som händer på film"

Linnea Carlén · 4 Mar 2015
Uppdaterad 4 Mar 2015
Tomas Bonderud, komiker och stand up-ansvarig på puben Big Ben, var den som hittade den nu omtalade väskan.

Tomas Bonderud, komiker och stand up-ansvarig på puben Big Ben, var den som hittade den nu omtalade väskan. Foto: Tomas Bonderud


En väska med 228 000 kronor i kontanter hittades på tisdagskvällen på en pub på Södermalm i Stockholm. Tack vare upphittaren Tomas Bonderuds ärlighet kunde den kort därefter återförenas med sin ägare.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag tänkte att det här händer ju inte på riktigt, det är sånt som händer på film, att man dyker på en väska som är full med pengar, säger Tomas Bonderud, som på tisdagen hittade väskan med 228 000 kronor inne på Södermalmspuben Big Ben där han ansvarar för stand up-klubben.

– Jag trodde faktiskt inte att det var sant först. Först trodde jag att det var hårt packade kalsonger eller någon som packat in sina kläder i plastpåsar.

Tomas säger att hans arbetskamrater nu hånar honom för hans ärlighet.

– De skämtar och säger att jag bara skulle ha tagit väskan och stuckit.

​​ ► Glömde väska med 228 000 i kontanter på Stockholmskrog

Men beslutet att lämna in den till polisen var för honom självklart.

– Jag kunde sätta mig in i den ångest som den här personen måste ha haft när hen upptäckte att väskan var borta. Jag satt där och väntade i nästan två timmar på att någon skulle komma tillbaka och hämta den men ingen kom, säger han.

På vägen hemåt promenerade han därför förbi den närliggande polisstationen och lämnade in väskan. Till alla inblandades glädje kunde den kort därefter återlämnas till sin rätte och lättade ägare.

Känner du dig som Stockholms ärligaste eller dummaste person nu?

– Jag kände mig mig som Stockholms ärligaste. Nu kanske jag kan få namnet "Sveriges ärligaste komiker", säger han och skrattar.

Enligt Stockholm Direkt, som först skrev om det dyrbara hittegodset, misstänker polisen inget brott, men det är ännu okänt varför ägaren hade så mycket kontanter med sig i en väska.

För Tomas del återstår att se om han kommer få någon hittelön för sin uppriktighet.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro